Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #324772   Arnuxazz
 06 Gru 2011 01:05
Sveiki visi, skaitantys mano šitą rašliavą. Esu Arnoldas pagal passportą, bet visi vadina Arnu, todėl tikruoju vardu buvau vadinamas gal tik mokykloj. Ateinančia vasarą švęsiu 30-metį, jei tiksliau liepos 17 dieną. Esu tikras dzūkas, pagal kilmę iš Alytaus, pagal kraują matyt kažkoks hibridas :), nes tėvukas iš Rokiškio, mama iš Varėnos rajono. Kaip ir dauguma sovietinių vaikų, vasaras leisdavau pas diedulius kaime, todėl žvejoti išmokau iš savo senelio, kuris ir buvo pirmasis vasarinės žūklės mokytojas. Žvejyba žiemą - tėvuko stichija buvo, tai jau jis pradžiamokslį davė. Dar kaip dabar prisimenu, lauke praneša -12, aš stoviu kolidoriui ir laukiu tėvo sprendimo ims ar neims į žvejybą, neima, einu pas mamą ir prašau, kad užtartų, o žinot moteriški kerai padeda, tada laimingas kraunuosi rūbus ir bijau užmigt, kad nepramigčiau :).
Einant metams, Arnukas tampa Arnu:) ir pradeda savarankiškai žvejoti, mokytis, gyventi. Studijų metais Vilniuje buvau visai apleidęs žvejybą, bet grįžus į gimtajį Alytų reikalai tuo klausimu iškart pasitaisė. Dabar mėstamiausias žvejybos būdas "lydekos gyva žuvele", raudės ir lynai plūdine, ir žinoma mylimiausi ešeriai. Nemėgstu dugninės, nemėgstu karpių žūklės(na tiesą sakant nebuvau nė karto, bijau užsikabint). Įspūdingiausi laimikiai 3,45kg lydeka, 1,35(lydeka žiemą, pagal visas taisykles), 1,3kg lynas, žiemą Dusios ežere pagautas 450gramų ešerys.
Gaminu šarvuotas duris(jei kam reikės bet kokios informacijos apie jas, mielai suteiksiu), aistringai sergu už Olandijos futbolo rinktinę, kuri tikiuosi vasarą pagaliau taps Europos čempionais,iš komandų palaikau Madrido "Real", taip pat esu dažnas svečias Siemens arenoj, nors kelias ir tolimas(100km), stengiuosi palaikyti mėgstamą komandą, esu tikras "Lietuvos rytas" komandos sirgalius.
Dažnai būnu bomžu ir renku bonkes, balbalius prie pakrančių, kur žvejoju ir niekad nesuprasiu tų kurie jas palieka. Pastarosiomis vasaromis, atradau naują hobį - traukti tinklus ir juos deginti, toks geras jausmas apima, siūlyčiau pabandyt kas nebandė.
Tiek, nei žvyno, nei uodegos ir tikiuosi po šitos rašliavos galėsiu į Jus kreiptis "kolegos" :).
 #332881   Vobla
 12 Sau 2012 08:48
Sveiki, stai dar vienas naujokas , jusu portale.. Pats esu Žilvinas is Panevezio, zvejoju kaip ir visi , nuo vaikystes.. Isbandes ir pludine, ir dugnine, taciau paskutiniuoju metu pradejau dometis spiningavimu. Zvejoju pagrindas nuo kranto.. nes kolkas dar neisigyjau valties. Pradziai tiek ..
 #333467   Aurumas
 14 Sau 2012 15:16
Vobla rašė:Gimiau , kaip daba prisimenu grazia sauleta vasaros popiete... ...tai buvo 1975.05.. :)
demaskuotas :!: sveikinu prisijungus zvejy - melagi :) geguzis - tikrai nevasara :lol:
 #340020   Traskis
 07 Vas 2012 18:49
Sveiki visi malonu prisijungti prie jusus portalo :)As esi Mindaugas is Ukmerges gimes1994.06.15 kaip ir visi mazi pradejau zwejoti kartais su tevuku ant pludes karosiukus:) bet laikuj begant nebezwejojau buwo wisai net neidomu ta zwejiba :P bet atsirado vienas toks zmogus vardu Tadunce -mano svogeris :) tai ka wiena karta pasiule pazwejoti nu ka galwoju galima pabandyti ir nuo to karto dabar ir zwejoju :)
 #340090   Edosius
 07 Vas 2012 20:28
Tadunce rašė:Nu tikrai jis :) Jaučiu tikrai reik jau į mytą... :-D
Reiškias blogai tavo reportažus skaičiau.. Sorry :oops: Taip ir neįsivaizduoju kaip atrodai pasirodo.. :mėlynvarla
 #340335   Edosius
 08 Vas 2012 16:00
Traski - prisistatei šioj temoj ir pakaks. Blevyzgot yra kita tema :/braj;
 #340593   urbis1987
 09 Vas 2012 09:56
Sveiki žvejai :grin: Esu naujokas jusu kompanijoje tad kaip ir visi nusprendziau prisistatyt:) Vardas: Donatas, gimiau 1987-02-22 (laukia didele svente) :'blud;/ gyvenu Radviliškije ( jei kas nežino, tai salia Šiauliu) Negaliu pasigirt labai jau didele zvejybos patartimi,bet žvejyba pradejau dometis ankstyvoje jaunysteje, nes visa vyru gimine iki siol buvo žvejai. Manau kaip ir visiems buvo siokia tokia krize, tai kai rimciau pradejo rupet mergos, baliai ir pan, zvejyba nebuvo pirmoje vietoje:) Bet atejo laikas atsirado seima tad lakstyti nebelabai yra galimybiu, tai rimciau imsiuos zvejybos:) esant zvejybos sezonui(pavasaris,vasara,ruduo) tai zvejoju visada,kad ir nelabai daug, nes yra beda neturiu transporto priemones, tai esu priklausomas nuo kazko, bet tai greit baigsis:) na o poledine zukle pradejau dometis pasiskaites jusu diskusijas, tad jau rytoj eisiu pirkt(rimtai) ziemine iranga ir pradesiu mokytis zvejot ziema, gal ir keistai atrodo bet pirma zvejybos pamoka nusprendziau pradet zveju varzybose ant Rekyvos ezero (o gal kaip naujokui pasiseks) :donknow'
Na trumpai papasakojau savo gyvenimo istorija, jei dar kam kils klausimu, nesidrovekit:) Siaip manau draugausim ir pazvejosim kartu kada, tuo ir baigsiu, susitiksim diskusijose:)
 #340631   Agis
 09 Vas 2012 11:37
Sveikas, užsukęs ir žadantis būti šioje žvejų, turinčių sveiką jumoro jausmą, bendruomenėje ;-)
 #340645   Vegys
 09 Vas 2012 12:36
urbis1987 rašė:na o poledine zukle pradejau dometis pasiskaites jusu diskusijas, tad jau rytoj eisiu pirkt(rimtai) ziemine iranga ir pradesiu mokytis zvejot ziema, gal ir keistai atrodo bet pirma zvejybos pamoka nusprendziau pradet zveju varzybose ant Rekyvos ezero (o gal kaip naujokui pasiseks) :donknow'
Sveikas gyvas ::hai-bai
Tik nepamiršk, kad poledinė žūklė turi būt komplektuojama nuo drabužių ir ypač - nuo batų. Tik nepadaryk kvailystės ir neik su kasdieniais batais ant ledo !!!
 #340692   Vitolis
 09 Vas 2012 15:01
urbis1987 rašė: ..... pirma zvejybos pamoka nusprendziau pradet zveju varzybose ant Rekyvos ezero (o gal kaip naujokui pasiseks) :donknow'
:)
Fuksams visad sekasi :) Sveiks prisijungęs prie ligonių ;-var-var.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė