Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai

#17730   Xrapas
 07 Gru 2006 07:39
Klausimas man asmeniškai buvo tikrai įdomus, vien dėl to, kad kalba ėjo apie labai mano mėgstamus džerkus.
Straipsnio autoriaus paminėtas būdas yra pilnai tikėtinas, kad man savo laiku toks eksperimentas nesigavo, nieko nereiškia. Ko gero, viskas priklauso nuo džerkui panaudoto voblerio modelio. Ir dabar esu tikras, kad jei Spiridonovas eksperimentams būtų panaudojęs Crank tipo giliau neriantį voblerį, būtų likęs be ščiupokų. Tačiau classic (minnow) tipo stambiagabaričiai vobleriai gali tam tikti.
Tašką siūlau užskaityti, bet su pabambėjimu dėl sunkiai randamo informacijos šaltinio :evil: :lol: .
P.S. Tik dabar perskaičiau apie žūkllės rezultatus- Tuomahaukai, sveikinu! Juo labiau taško nusipelnai ;-), ne kiekvienas ryžtųsi panašiems eksperimentams...
Turbūt greit mūsų forumiečius pažinti galima bus iš voblerio kabinimo būdo :-D

#17734   tuomahaukas
 07 Gru 2006 09:43
OK, jei yra prieštaraujančių, apseisiu be medalio :lol: :/braj;

Naujas klausimas ( iš serijos "skandalingoji enciklopedija"):
tikrasis "X" buvo klestintis pirklys ir visai negabus menams, jokio kūrybinio palikimo nepaliko. Mirdamas visus savo didelius turtus užrašė savo dukrai, žmonai paliko tik lovą :twisted:
Jo vardu kūrė septynioliktasis Oksfordo grafas.
Kas šis žmogus ir kokios jo sąsajos su žūklės reikmenų pramone :?:

#17742   Vegys
 07 Gru 2006 10:44
-----------------------
Edward de Vere, 17th Earl of Oxford (April 12, 1550 – June 24, 1604) was an Elizabethan courtier and poet. He was born at Castle Hedingham to John de Vere, 16th Earl of Oxford and Margery Golding.

De Vere is most famous today as the alleged author of the works of William Shakespeare, a claim that most historians and literary scholars reject but which is supported by a vocal minority.
-----------------------
Atsakymas : Edward de Vere ir zukles kompanija Shakespeare

#17748   Vegys
 07 Gru 2006 11:42
Xrapas rašė:Bet, Vegy, dramaturgas Shakespeare ir Shakespeare kompanija neturi jokių sąsajų :roll:
http://www.shakespeare-fishing.com/history/index.shtml
nebent vardų panašumas :neutral:
Vardu panasumas sakyciau jau yr sasaja ! ;)

#17755   tuomahaukas
 07 Gru 2006 12:43
Vegio atsakymas teisingas, jam taškas.
Edvardas de Veras kūrė "pasiskolinęs" William Shakespeare vardą. "Shakespeare" įkūrėjas yra taip pat William Shakespeare (jaunesnysis).
Identiški vardai ir pavardės, iš čia ir sąsajos.
(sąsaja- atskirų elementų, reiškinių, dalykų ryšys, siejimasis.) :ks>
Laukiame Vegio klausimo ;-)

#17759   Xrapas
 07 Gru 2006 13:54
:evil: Vėl išsidūriau su klausimo formulavimu...
Kad tai Šekspyras, supratau iškarto (kažkada esu domėjęsis jo biografija), bet per durnumą pradėjau ieškoti būtent jo, kaip žmogaus, sąsąjų su žūkle :oops: Nepagalvojau, kad žūklės reikmenų pramonė 16- 17 a. Anglijoje vargiai ar buvo išvystyta, ir Tuomahauko klausimo esmė visgi bus atsitiktiniame vardų sutapime, kaip Byron atveju...

Iliustracija patarlei "iš didelio rašto išėjo iš krašto" :-D

#17781   tuomahaukas
 07 Gru 2006 17:19
Vat kuo toliau, tuo labiau "kavarnus" klausimus ir stengiamasi uždavinėti, tikintis kad kažkas "išsidurs" :twisted:
XV- XVI a. kokia galėjo būti kalba apie žūklės reikmenų pramonę ?- biednokai nerdavo tinklus ir pagautą leistiną limitą suėsdavo (čia jei šeimininkas geras būdavo) + vykdydavo tiekimus rūmų/dvarų stalams ;-)
Kažkur buvau skaitęs kad ir tuomet būdavo savininko griežtos "licenzijos"- paprastai nenueisi ir nepasigausi žuvies, tiek žvėries nesumedžiosi, kitur tiesiog buvo draudžiama ir bausmės buvo ypač griežtos- nuo didelių prievolių uždėjimo iki tiesiog pakarimo :dark:

#17786   Xrapas
 07 Gru 2006 17:57
Vegy, nebūk "kavarnas" :-D

#17936   Vegys
 08 Gru 2006 20:53
Xrapo prasymu, nebusiu "kavarnas" ir uzduosiu paprasta klausima. O prie to pacio - ir pasigirsiu ! Siandien nusipirkau zieminius batus. Jie atrodo stai taip :

Paveikslėlis

Klausimas : kokios firmos sie batai ir koks ju modelis ?

#17963   Xrapas
 09 Gru 2006 11:20
Neblogi bateliai, ;-) Vegy

ATEMI Polar, tikiuosi :roll:

#17969   Vegys
 09 Gru 2006 13:07
Xrapai, taip neydomu :evil: Pirmas atsakymas ir jis teisingas. Laukiam Xrapo "nekavarno" klausimo ! :)

#17972   Xrapas
 09 Gru 2006 13:35
Vegys rašė:Xrapai, taip neydomu :evil:...
Kodėl, man visai patiko :lol:

#17974   Xrapas
 09 Gru 2006 14:16
Linksminamės toliau ;-) :
Pateikiu dvi ištraukas (vertimus) iš garsių Rusijoje spiningautojų straipsnių:
"Tai amerikiečiai sukūrė tokį pavadinimą vobleriams: ..... ....., kas pažodžiui reiškia ....... ........ Ta prasme, negalvok, o mesk, trauk- ir būtinai kas nors užkibs žuvies pavidalu"

ir antras:

"Tie vobleriai, kurie skirti pagrinde tolygiam traukimui netgi kartais vadinami "........ ........"(..... .....)- kalbama, kad šis "terminas" buvo specialiai paleistas vienos iš firmų, besispecializuojančių jerk tipo voblerių gamyboje,- kaip smūgis konkurentams..."

Kaip matote, tekste paliktos tuščios vietos. Užpildykite jas, ir taškas jūsų :roll:
Sėkmės :grin:

#18129   Xrapas
 11 Gru 2006 17:43
Na klausykit, taip nedraugiška... :(
Kam mano klausimą ignoruojat? :shock:

#18134   Skumbrotas
 11 Gru 2006 17:59
Xrapas rašė:Na klausykit, taip nedraugiška... :(
Na, garsių spiningautojų Rusijoje daug, o jų straipsnių dar daugiau - tad ir laukiam, kol tamstai nervai neišlaikys ir kaip nors ką nors nepasufleruosi... :lol: ;-)

#18137   Xrapas
 11 Gru 2006 18:09
Skumbrotas rašė:
Xrapas rašė:Na klausykit, taip nedraugiška... :(
Na, garsių spiningautojų Rusijoje daug, o jų straipsnių dar daugiau - tad ir laukiam, kol tamstai nervai neišlaikys ir kaip nors ką nors nepasufleruosi... :lol: ;-)
Na ką, aš jūsų manymu, visiškas ....... :-D
O dėl pasufleravimo... Paskaitykit šio žaidimo puslapius, vieną kartą vienu iš šių straipsnių jau naudojausi ;-)

#18331   tuomahaukas
 13 Gru 2006 13:35
Xrapas rašė:"Tai amerikiečiai sukūrė tokį pavadinimą vobleriams: husky jerk, kas pažodžiui reiškia tvirtai trūktelėti ( :?: :roll:) Ta prasme, negalvok, o mesk, trauk- ir būtinai kas nors užkibs žuvies pavidalu"

ir antras:

"Tie vobleriai, kurie skirti pagrinde tolygiam traukimui netgi kartais vadinami "masalais durniams" (idiot baits), kalbama, kad šis "terminas" buvo specialiai paleistas vienos iš firmų, besispecializuojančių jerk tipo voblerių gamyboje,- kaip smūgis konkurentams..."
Fak, kažko dėl pirmo atsakymo abejoju... :neutral:

#18344   Xrapas
 13 Gru 2006 14:38
Vaje, matau, kad vėl klaidinu... :( :oops:
Iš esmės kalba eina apie vieną, tarkim, žargonišką, bet užjūryje paplitusį masalų grupės pavadinimą. Aiškindamasis jo kilmę, radau du šiek tiek skirtingus traktavimus...Norėdamas palengvinti atsakymo paieškas ir apsidrausti nuo galimų nesusipratimų, jei kas iš žaidėjų ras kitą atsakymo variantą, daviau dvi ištraukas, bet paliktuose tarpuose turėtų būti tas pats pavadinimas. Taigi, Tuomahaukai, apsispręsk, ir jei pataikysi, tašką, kaip pirmam spėjusiam, skirsiu tau. Arba kaip nuspręsite :neutral: ...

#18347   saciokas
 13 Gru 2006 15:04
pasinaudosiu tamagavko bejegiskumu :twisted: ir sakau husky jerk. Jerk - liet. kazkoks durnelis. Tipo su mintim durneliai jus durneliai :grin:
Nors mano galva tamagavkas kaip ir teisus

#18350   Xrapas
 13 Gru 2006 15:30
saciokas rašė:pasinaudosiu tamagavko bejegiskumu :twisted: ir sakau husky jerk. Jerk - liet. kazkoks durnelis. Tipo su mintim durneliai jus durneliai :grin:
Nors mano galva tamagavkas kaip ir teisus
Na taip, jis ryškiai teisesnis :-D

#18354   saciokas
 13 Gru 2006 15:43
biski neisikirtau i klausima :roll: savaime aisku kad turetu but trys skirtingos frazes, o tu sakai viena???? angliskas lietuviskas ir "klicka" tai kaip gali but vienas ir tas pats zodziu junginys???

#18370   Xrapas
 13 Gru 2006 16:37
saciokas rašė:biski neisikirtau i klausima :roll: savaime aisku kad turetu but trys skirtingos frazes, o tu sakai viena???? angliskas lietuviskas ir "klicka" tai kaip gali but vienas ir tas pats zodziu junginys???
Abiejose citatose yra lietuviškas ir angliškas to paties pavadinimo variantai, įsiskaičius į tekstą aišku, kas po ko seka. :roll:
Aš net taškelius vietoj reikalingų raidžių sudėjau, kad aiškiau būtų :oops:

#18382   tuomahaukas
 13 Gru 2006 17:52
Lietuviškai skambėtų "kvailių masalas".
Jei ne- tai ne :ruko

#18418   Xrapas
 14 Gru 2006 07:50
Ideale atsakymas į šitą "idiotišką" klausimą turėtų skambėti taip:

"Tai amerikiečiai sukūrė tokį pavadinimą vobleriams: idiot bait, kas pažodžiui reiškia masalas idiotams. Ta prasme, negalvok, o mesk, trauk- ir būtinai kas nors užkibs žuvies pavidalu"

ir antras:

"Tie vobleriai, kurie skirti pagrinde tolygiam traukimui netgi kartais vadinami "masalais idiotams"(idiot baits)- kalbama, kad šis "terminas" buvo specialiai paleistas vienos iš firmų, besispecializuojančių jerk tipo voblerių gamyboje,- kaip smūgis konkurentams..."
Citatos paimtos ir išverstos iš straipsnių:
http://www.kira.spb.ru/main.php/part/fi ... text/smith
http://ohota-ribalka.com.ua/stfish_1.htm?id=50
Autoriai A. Vjunov ir K. Kuzmin.
Abu straipsniai forume jau buvo nurodyti, tikėjausi, kad rasti atsakymą bus tikrai nesunku. :roll:
Iš esmės Tuomahaukas į klausimą atsakė (idiotas ir kvailys verčiant iš angliško idiot turi tą pačią reikšmę), jeigu niekas neprieštaraujate, tašką skiriu jam. ;-)

#18424   Xrapas
 14 Gru 2006 09:03
Kolega Tuomahaukai, atrodo, kad man taškas už Vegio batelius liko neužskaitytas :roll: :(

#18426   saciokas
 14 Gru 2006 09:10
Kartais kolega Tamagavkas uzsimirsta ;-) jau pastebejau, kad nevisada perrasoma lentele, bet kadangi zaidziu ne del tasku, tai nelabai ir rupi ;-)

#18435   tuomahaukas
 14 Gru 2006 10:26
Ei, paprašyčiau... :kocelas! :lol:
Ne visada iškart įvedu taškus. Xrapo paskutinis atsakymas neįvestas. Pas mani ant popieriuko forumiečiai surašyti, būna iškart suvedu ~ 3 rezultatus. Visada matot paskutinio redagavimo datą ;-) Beje, galit ir patys pasitikrinti :-ou-je
Bet jeigu yra pageidavimas- įvedinėsiu iškart po kiekvieno apsilankymo žaidime ;-)
A dėl to vertimo- verčiau laisvai, idiot- tarptautinis žodis :roll:

Naujas klausimas:
Pasirodė pirmasis Rusijoje gaminamas pintas valas.
Kas gamintojas :?: Kaip vadinasi šitas rusiškas "brand'as" :?:

#18440   Xrapas
 14 Gru 2006 11:24
Nesu tikras :roll:, bet mėginu:
SALMO LTD
Salmo HI- TECH BRAID

#18444   tuomahaukas
 14 Gru 2006 12:38
che, che... :klasta!:
Vienąkart kyštelėjau koją dėl "gamintojo", dabar kyštelėjau koją kitur... :arrow "rusiškas brand'as" :!:
Reiškia darom išvadas kad gamintojas yra rusas, jokių "invazijų" ;-)
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 56
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė